GTA akan umumkan manifesto menjelang PRU15 bagi menarik undi!

SHAH ALAM: Parti Gerakan Tanah Air (GTA) akan mengumumkan manifestonya pada Khamis untuk menarik undi dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Pengerusi Penajanya, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, antara yang terkandung dalam manifesto itu adalah menghapuskan rasuah dan membawa pihak yang melakukan jenayah itu ke muka keadilan.

Dalam pada itu, Dr Mahathir turut menyindir manifesto parti Perikatan Nasional (PN), Pakatan Harapan (PH) dan BN yang dikatakan tidak mampu menunaikan janji seperti ditawarkan.

“Mereka (PN, PH dan BN) boleh janji macam-macam, tapi mereka tidak boleh buat.

“Kita tidak mahu janji yang bukan-bukan, yang kita mahu ialah dirikan kerajaan yang bersih, cekap dan amanah.

“Ini yang kita buat dulu apabila kita mempunyai kerajaan seperti itu, negara dapat dimajukan,” katanya selepas bertemu pengundi bersama calon Pejuang Tanah Air (Pejuang) Shah Alam, Rafique Rashid di pasar malam Seksyen 24 di sini pada Rabu.

Dalam pada itu, Dr Mahathir turut yakin Rafique mempunyai peluang cerah untuk menang di Shah Alam berdasarkan sambutan menggalakkan yang diterima di kawasan Parlimen berkenaan.

Bagaimanapun, beliau mengakui terdapat beberapa kawasan yang kurang mendapat sambutan di Selangor dan memerlukan perhatian tambahan bagi meraih undi rakyat.

“Di Selangor banyak tempat sambutannya agak baik. Bila kita buat lawatan, mereka (pengundi) datang dengan ramai.

“Ada beberapa kawasan yang kurang baik dan kita sedang usahakan supaya mereka faham apa itu GTA dan manfaat yang bakal mereka peroleh jika menyokong GTA.

“Tapi (yang penting) kita ikhlas nak dirikan kerajaan yang bersih, cekap dan amanah,” katanya. -Sinar Harian

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *