“Saya Galas Amanah Lebih Besar” – Ismail Sabri

KUALA LUMPUR – “Insya Allah, saya akan melakukan yang terbaik,” kata Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Beliau berkata demikian menerusi catatan di Facebook (FB) pada hari pertama memasuki Pejabat Timbalan Perdana Menteri di Kompleks Perdana Putra, Putrajaya, hari ini.

“Pada hari Jumaat yang penuh barakah, saya memulakan tugas dengan menggalas amanah yang lebih besar demi rakyat Malaysia dan negara yang saya cintai,” katanya.

Terdahulu, beliau tiba di perkarangan Kompleks Perdana Putra, pada 10 pagi disambut Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd Zuki Ali dan Timbalan Ketua Setiausaha Kanan Jabatan Perdana Menteri (JPM), Datuk Jamil Rakon.

Ismail Sabri, 61, dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri pada Rabu lalu selain dikekalkan memegang portfolio Menteri Kanan Pertahanan.

Ismail Sabri mengimbas kad perakam waktu sebelum memasuki pejabatnya di Aras 4 dan kemudian menandatangani Buku Selamat Datang, diikuti bacaan doa yang dipimpin oleh Pegawai Integriti JPM, Muhd Redza Ahmad.

Beliau kemudiannya menghadiri Sidang Darurat Majlis Keselamatan Negara (MKN) secara maya bersama Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Kredit: myMetro Online

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *