Agihan 350 Bakul Makanan Untuk Asnaf Kelantan

KOTA BHARU – Memahami keperitan hidup masyarakat masa kini yang berdepan dengan pandemik Covid-19, Kumpulan Malvest dan Yayasan Kelantan Darul Naim (YAKIN) mengambil inisiatif meringankan beban mereka dengan pemberian bakul makanan.

Wakil Pertubuhan Kerabat D’Raja Kelantan Al-Muhammadi, Datuk Tengku Ibrahim Farihaddin Tengku Feissal berkata, pek makanan yang merangkumi lima kilogram beras, tepung gandum dan bihun itu diedarkan kepada Rumah Asnaf Kota Bharu dan ke rumah-rumah golongan B40 yang dikenalpasti.

“Kami berterima kasih atas sumbangan Kumpulan Malvest dan YAKIN yang menjadi pemangkin untuk mendorong aktiviti sumbangan makanan ini.

“Bak kata perpatah Melayu, berat sama dipikul, ringan sama dijinjing, beberapa syarikat swasta juga telah menyampaikan hasrat mereka untuk menyumbang makanan di samping beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) juga akan turut serta dalam mengagihkan sumbangan ini,” katanya kepada pemberita di sini pada Jumaat.

Melalui syarikat usahasama antara Kumpulan Malvest dan YAKIN iaitu Kelmedic Sdn Bhd, 350 pek makanan melalui Program Bakul Makanan itu telah diderma kepada Pertubuhan Kerabat D’Raja Kelantan Al-Muhammadi untuk diagihkan.

Kredit: Sinar Harian

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *