Tiada pergolakan dalam Pas Terengganu

 

KUALA TERENGGANU: Pas Terengganu menyangkal dakwaan parti itu berdepan krisis dalaman sebaliknya kepemimpinan parti teguh menyokong Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Ahmad Samsuri Mokhtar.

Ketua Penerangannya, Wan Sukairi Wan Abdullah berkata, isu yang dicetuskan pihak tidak bertanggungjawab di media sosial itu hanya bertujuan memporak-perandakan kedamaian dan kesejahteraan Pas negeri.

“Baik dalaman atau luaran parti tidak ada pergolakan yang berlaku, sebab itu apabila timbul isu ini kita agak terkejut dan tertanya antara satu sama lain.

“Bagi saya ini adalah cubaan pihak tidak bertanggungjawab untuk mengusik Pas, tetapi Alhamdullilah kita langsung tidak tergugat,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Wan Sukairi berkata, laporan polis juga sudah dibuat terhadap sebuah portal berita berhubung kandungan laporan yang bersifat fitnah, tidak benar dan berniat jahat terhadap kredibiliti menteri besar.

Katanya, pentadbiran Kerajaan NegeriTerengganu beroperasi seperti biasa dan seterusnya menyerahkan kepada polis untuk melakukan siasatan lanjut berhubungan isu berkenaan.

Kredit : Utusan Online

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *