Penternak ikan sangkar terima sumbangan Ahli Parlimen Jerantut

Nazlan Idris (baju putih) menyampaikan sumbangan kepada penternak ikan sangkar yang ditimpa musibah di Pejabat Parlimen Jerantut semalam

JERANTUT – Nasib malang yang menimpa beberapa penternak ikan sangkar di Sungai Pahang, di sini terbela apabila menerima sumbangan daripada Ahli Parlimen Jerantut, Datuk Ahmad Nazlan Idris semalam.

Ahmad Nazlan berkata, beliau bersimpati dengan nasib yang menimpa para penternak ikan sangkar apabila mengalami kerugian besar sekelip mata.

“Saya sempat melawat kawasan sangkar yang terlibat sebelum ini dan berjumpa dengan penternak bagi mengetahui punca sebenar musibah tersebut.

“Hari ini saya menghulurkan sumbangan bagi meringankan bebanan mereka apatah lagi disaat kita berdepan dengan pandemik Covid-19,” katanya.

Baru-baru ini Utusan Timur melaporkan penternak ikan sangkar di Kampung Lada dan Jerantut Feri, di sini kerugian puluhan ribu ringgit apabila ikan air tawar mati mengejut.

Kejadian tersebut menyebabkan para penternak hilang punca pendapatan apabila ikan air tawar seperti patin dan tilapia mati ketika hampir tiba masanya untuk dijual.-Utusan Timur

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *