Mangsa kebakaran terima bantuan

Nazri Ngah (baju kuning) menyerahkan sumbangan kepada keluarga mangsa di Perumahan Awam Kos Rendah Peringkat 3 dan 4, Jerantut petang tadi

JERANTUT – Mangsa kebakaran sebuah rumah di Perumahan Awam Kos Rendah Peringkat 3 dan 4, di sini menerima sumbangan petang tadi.

Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Felda, Koperasi dan Hal Ehwal Pengguna Negeri, Datuk Nazri Ngah berkata, sumbangan awal itu bagi meringankan beban keluarga mangsa.

Dalam kejadian kira-kira pukul 4.25 pagi itu, tiga penghuni rumah terbabit berjaya menyelamatkan diri.

Sebuah Proton Waja turut musnah dalam kebakaran di Perumahan Awam Kos Rendah Peringkat 3 dan 4, Jerantut pagi tadi

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Jerantut, Penolong Penguasa Bomba, Mohamad Zulkifli Mohamad Zainal berkata, pihaknya menerima panggilan pada pukul 4.29 pagi.

“Tujuh anggota bomba bersama seorang pegawai dari daerah ini bergegas ke lokasi kejadian bersama satu jentera.

“Enam anggota dan satu jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Jengka turut membantu operasi memadam kebakaran,” katanya yang dihubungi hari ini.

Menurutnya, 80 peratus daripada rumah terbabit telah hangus terbakar manakala sebuah kereta jenis Proton Waja dan motosikal Demak turut musnah dalam kebakaran itu.

“Kebakaran dapat dipadam sepenuhnya pada pukul 7.30 pagi dan punca kejadian masih dalam siasatan,” ujarnya. – Utusan Timur

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *