Bantulah Kelantan

Pemain ke-12 'tunjang' kekuatan TRW
Pemain ke-12 adalah ‘tunjang’ TRW

Oleh : Ahmad Dunia

KOTA BHARU 11 Feb -“Bantulah TRW (Team Red Warriors) untuk mengembalikan semula kegemilangan bola sepak Kelantan.

Itu luahan Pengarah Urusan TRW Sdn. Bhd Datuk Wan Rakemi Wan Zahari yang ‘pemain ke-12’ terus memberikan sokongan padu terhadap pasukan Kelantan FA.

Wan Rakemi berkata, pihaknya amat berharap ‘pemain ke-12’ dapat memberikan sokongan padu setiap kali Kelantan beraksi.

Menurutnya, ‘pemain ke-12’ adalah pendukung kegemilangan bola sepak di negeri ini menerusi sokongan padu yang dizahirkan setiap kali Kelantan beraksi.

“Jadi kami amat berharap agar penyokong datanglah beramai-ramai ke stadium dan belilah jersi pasukan bagi membantu TRW.

“Anda (penyokong) adalah sumber kekuatan semangat barisan pemain yang memacu perjuangan TRW dan hadirlah ke stadium untuk menyokong sambil membantu,” katanya menerusi satu kenyataan yang dimuat naik menerusi laman rasmi facebook Kelantan FA.

Wan Rakemi tanpa berselindung mengakui siaran langsung melalui lama sosial facebook melihat aksi persahabatan Kelantan baru-baru ini memberikan kesan kepada hasil kutipan tiket.

Katanya, hasil kutipan tiket merupakan salah satu alternatif terbaik dalam mengisi kantung kewangan selain tajaan dan jualan jersi dan mencerdise pasukan.

“Bila kantung kewangan kukuh, saya yakin dan percaya prestasi pasukan juga akan bergerak secara beriringan,” ujarnya.

TRW Sdn. Bhd yang mengendalikan pasukan Kelantan memerlukan jumlah kehadiran tinggi penyokong ke stadium bagi meringankan bebanan hutang lapuk yang terpaksa ditangung oleh Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA).

Bebanan hutang lapuk itu ‘memaksa’ TRW Sdn. Bhd mengadakan aksi persahabatan dengan lebih kerap sebagai alternatif terbaik dalam mengukuhkan kantung kewangan pasukan menerusi hasil jualan tiket.

Selain itu, aksi persahabatan tersebut turut penting buat barisan kejurulatihan dalam membentuk keserasian pasukan bagi menghadapi saingan Liga Primier musim ini.

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *